4 miljoen Belgen op Facebook. Het B2C kanaal?

Wist u dat we allemaal samen maandelijks 8,3 miljard uren op Facebook “zitten”? Onderaan dit artikel staat een interessante info graphic “Facebook facts you probably didn’t know”.

Het media landschap ziet er nu anders uit dan tot voor kort en er is geen weg terug. Wat ooit begon als een hype is (voor velen) uitgegroeid tot een vaste waarde in het dagelijkse leven! Als je bedenkt dat we vroeger de tijd vulden met TV kijken en helaas ook met werken. Kijken uw kinderen nog veel TV of spenderen ze hun vrije tijd op de computer?

Bedrijven beginnen ook meer en meer de weg naar Facebook te vinden.

Dat Facebook potentieel heeft als B2C kanaal met 4 miljoen aangesloten Belgen hoeft geen betoog. Wordt het al ten volle benut of nog niet? Voor sommigen wel (zie foto) maar voor de meesten (nog) niet.

Know, Like en Trust

Mensen kopen bij andere mensen die ze kennen, goede referenties hebben, via mond-aan-mond reclame, via advertenties en uit vertrouwen. Dat zijn wat men noemt de Know – Like – Trust factoren. Sociale media sites zijn ideaal om deze factoren te verbeteren.

Know

Tot voor enige tijd vonden klanten/bezoekers je website via Google (natuurlijke en/of betalende resultaten), links op externe websites, online advertenties, enz. In het sociale media tijdperk zijn je (potentiële) klanten zelf aanwezig op het internet. Het is dus noodzakelijk dat je er zelf ook bent als ze over uw zaak of merk praten. Laat weten dat je bestaat en bereikbaar bent.

Like

Mensen overladen door enkel reclame te posten werkt niet. In het artikel met tips voor restaurants op Facebook staan enkele praktische tips die kunnen worden toegepast op alle B2C communicatie.

Trust

Geef support en antwoord op vragen! Zo word je aanzien als expert.

Er werd recent een Facebook onderzoek uitgevoerd door Queromedia naar de beste Belgische retailers. Fan worden van de beste(n) uit dit onderzoek?
Leren doe je immers het best aan de hand van goede voorbeelden.

  1. ZEB
  2. Aveve
  3. E5 mode
  4. Heylen Meubelen (met Facebook Fan parkeerplaatsen)
  5. Thomas Cook

Nog meer internetstatistieken?

Facebook: What You Probably Didn't Know

Reacties zijn gesloten.