Verbod op PowerPoint – Is Prezi een alternatief?

PowerPoint is ongetwijfeld de meest bekende en gebruikte tool voor het maken van presentaties. De vraag is: hoelang nog? In de presentatiewereld is een andere presentatie tool aan een opmars bezig en niet zonder verwachtingen. Prezi wordt nu al de ‘PowerPoint-killer’ genoemd.

In Zwitserland werd zelfs een anti-PowerPoint partij opgericht.

In een Interview van Radio 1 gaf een presentatiecoach meer uitleg.

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Hieronder een minder goed voorbeeld van Coca-Cola. Het openingsscherm lijkt veelbelovend. Maar daarna heeft men gewoon de inhoud van een (waarschijnlijk eerder) gemaakte PowerPoint gekopiëerd in Prezi.

Let op: de slides rond het flesje, de mega-informatie op de slides, …

Het probleem ligt niet bij PowerPoint, maar aan de manier waarop Powerpoint gebruikt wordt. Men is geneigd teveel informatie te plaatsen op de slides. Tijdens de presentatie zal het publiek niet naar de spreker luisteren maar constant aan het lezen zijn.

En dat is nu net de ontstaansreden van Prezi: weg met die ellenlange bulletlists, weg met overvolle schermen waarop iedereen zit te staren.

Het is dus geen goed idee om PowerPoint presentaties over te zetten in Prezi.

Hoe kan het dan wel?

Hieronder een beter voorbeeld. Er wordt gebruik gemaakt van fotomateriaal om het verhaal van de spreker te ondersteunen, afgewisseld met video en duidelijke kernwoorden.

Heeft iemand al Prezi gebruikt? En was die gebasseerd op een eerder gemaakte PowerPoint presentatie?

 

Reacties zijn gesloten.