Zoekmotor optimalisatie via Wordle tag clouds

Via de website http://www.wordle.net  kan men mooie tag clouds genereren. Een tag cloud wordt meestal gebruikt als een alternatieve vorm van navigatie waarbij woorden worden afgebeeld in functie van hun belangrijkheid. Hierdoor krijgt de gebruiker een beeld van wat bvb populair is op een bepaalde website.  Door nu de inhoud van je homepagina te gebruiken als bron voor het genereren van de tag cloud zie je meteen welke woorden veel voorkomen en welke niet.

Wat heeft dit nu met zoekmotor optimalisatie te maken? Wel één van de criteria om een goede score te krijgen in de een zoekresultaat is juist de frekwentie van zoektermen. Woorden die meer voorkomen vindt Google belangrijker. Let op,  men mag zeker niet overdrijven want dat heeft het omgekeerde effect. Het heeft dus geen zin om woorden te veel te herhalen.

Hieronder een voorbeeld van een tag cloud gegenereerd op basis van de inhoud van deze homepagina. Ik kan meteen zien dat het woord “cursus” en “opleiding” niet vaak genoeg voorkomen  want dat zijn toch belangrijke zoektermen voor deze website. Daar kan ik nu rekening mee houden als ik nieuwe artikels post. Nogmaals de woordfrekwentie is maar één van de meer dan honderd criteria, maar alle beetjes helpen bij zoekmotoroptimalisatie (seo)

wordle tagcloud van deze site

wordle tagcloud van deze site

Reacties zijn gesloten.